Matfrågan vecka 50

Vem är författaren?

När Evert sedan reste sig för att hämta kaffekannan upptäckte han att han glömt skopa upp kaffe i filtret, att det bara var vatten som runnit igenom. Men de struntade i att brygga nytt, för ingen av dem var egentligen särskilt sugen på kaffe. De var mera hungriga. Evert bredde sig en andra smörgås med leverpastej och gurka, och själv kände hon att hon skulle kunna äta sig fram till gryningen. Och när hon sa det till Evert flåsade han till och log så där rart, lade handen mot hennes kind och det gjorde inget att den var lite kladdig. Allting kändes med ens mycket lättare. Och hon sa det, hur mycket hon uppskattade att sitta så här med honom, att hon blev alldeles lugn i kroppen. Sedan kom hon att tänka på frysen.
”Det finns lasagne också”, sa hon.
Och då började Evert gnägga så där härligt igen, hans hals darrade som en pudding, och hon blev alldeles varm inombords och började skratta hon också. Hon skrattade med lasagnen i huvudet.
”Ska vi?” sa hon.
Och det skulle de. Men i amma ögonblick som hon öppnade frysen tänkte hon att de ändå borde hejda sig, att det var fel, men Evert viftade bara bort hennes tvivel och menade att de var värda varje tugga, och kanske var de det.
”Lite lasagne har ingen dött av”, sa han.

Rätt svar på förra veckans fråga:
Marcel Proust.

Vinnare:
Anita Hedström, Djursholm
Göran Wennergren, Göteborg
Bengt Borgström, Enebyberg
Ruth Hägerbrand, Farsta

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 21 december.        
Adressen är meny@sr.se   Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".