Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rödvinskokta vinterfrukter med rödvinsglass

Publicerat onsdag 18 januari 2006 kl 11.28

I Meny vecka 03 2006

Vinterfrukter:
200 g blötlagda, torkade frukter
1 dl råsocker
3 dl rött vin
2 lagerblad 

Koka frukterna i vin och socker samt lagerblad tills en sirap bildas. 

Sabayonne:
1 dl muskatvin
4 äggulor
3 msk socker
50 g roquefort 

Koka upp vin och socker hastigt, tillsätt gulor och vispa under värme till ett tjockt skum. Tag av sabayonnen från värmen och stöt ner osten, men lös inte upp den helt. 

Rödvinsglass:
5 dl vaniljglass
3 dl rött vin
4 msk socker 

Koka ihop vin och socker tills en deciliter återstår, låt svalna. Mixa glass och vinreduktion slätt i en matberedare, frys efter någon timme. 

Sockerstekt kavring:
4 skivor kavring, kantskuren
4 msk smör
4 msk socker 

Stek kavringen gyllene i smör och strö socker över brödet. Vänd ner sockersidan mot pannan och låt det karamellisera lätt. Tag upp och låt brödet svalna 1 minut innan du serverar, så bildas en härligt knäckig skorpa på brödet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".