Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mangomarinerad fiskfilé med karibisk sås

Publicerat torsdag 19 januari 2006 kl 10.16

I Meny vecka 03 2006

4 portionsbitar hälleflundra, torsk eller Kingklipp ev. lax

Marinad:
2 limefrukter (saft och skal)
0,7 dl mangonectar el exotisk juicekoncentrat)
3 msk olivolja 

Sås:
2 msk smör
1 mangofrukt (gärna omogen)
2-3 vitlöksklyftor (rivna el. finhackade9
1 liten gul lök
1 grön och gul paprika1 grön chilifrukt (urkärnad och finhackad)
2 msk hackad persilja
2 msk finskuren basilika
1 tsk färsk riven ingefära
salt och lite nymalen svartpeppar
1 tsk råsocker
1-2 msk mörk  rom (kan uteslutas) 
Att strö över: 4 msk kokosflingor 

Tvätta limefrukterna noga, riv av skalet och pressa ur saften. Blanda hälften av mangonectaren med limeskal och saft samt oljan.
Tag fram fiskfiléerna och lägg dem i en skål och häll över lime- och mangomarinaden. Täck av och ställ svalt i ca 20 minuter. Plocka sedan upp fisken och spara marinaden.Skala lök och mango och skär dem och paprikorna i strimlor.Smält smör i en panna och fräs det strimlade några minuter. Tillsätt vitlöken och den finhackade chilipepparn. Tillsätt resten av mngonectaren, salt, peppar och socker och låt det småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med ev. 1-2 msk rom, de hackade örterna och färsk riven ingefära, drar av.
Tag fram fiskbitarna, torka av dem lite lätt, salta och peppra  och bryn dem sedan runt om i smält smör eller lite olja. Pensla med den sparade marinaden, vänd dem och stek lite till så att marinaden steks in i köttet. Kolla, så att inte fisken blir överstekt!! Använd gärna en digitaltermometer, när innertemperaturen är mellan 48-50° är fisken färdig. Tag upp fisken och pensla gärna en gång till med marinaden.Tag fram en belagd panna och rosta kokosflingorna däri tills det doftar gott!

Servera med den friska mangosåsen och strö över de rostade kokosflingorna. En god bladsallad passar bra att servera till och kanske räkspäckade potatisbullar??

Gör gärna dubbel sats av såsen, den har strykande åtgång!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".