Choklad panna cotta med karibisk fruktcocktail

I Meny vecka 03 2006

Börjar med att göra en brun romculis:
1 dl  strösocker
2 dl  passionsfruktjuice
6 cl brun rom
1 bit hel kanel (ca 5 cm och lätt krossad)
1 stjärnanis
1 rosmarinkvist
1 tsk stött kardemumma
1 tsk färsk riven ingefära 

Tag fram en vid gryta, strö i sockret och låt det bli ljusbrun, dvs. karamellisera, drar av.
Värm passionsjuicen och romen och häll på det karamelliserade sockret. Akta, det stänker lite. Sätt tillbaka på spisplattan och lägg ner alla kryddor förutom ingefäran. Låt det hela koka, tills sockret har löst upp sig och det börjar  bli en lätt sirap, rör då ner den rivna ingefäran. Drar av, låt svalna och sila sedan bort kryddorna.

(Obs! Ibland vill sockret bli en klump, det gör ingenting, den löser upp sig lite senare när det kokar, ev. kan det behövas lite mera vätska, tillsätt då gärna även lite vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".