Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Thailändska vårrullar

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 16.18

I Meny vecka 4

Somboon Grönblom, Falun bjuder på thailändska vårrullar.

Fyllningen:
2 hg fläskfärs
3 hg grovriven morot
5 hg fint strimlad vitkål
1 ”bunt” glasnudlar
2 buljongtärningar
1 tsk vitpeppar
2 msk kinesisk soja
1½ tsk socker
färdig thailändsk vårrulledeg (finns i butiker i paket
som innehåller 40 blad)
matolja (gärna rapsolja)

Lägg glasnudlarna i blöt enligt anvisning på paketet. Fräs fläskfärsen. Tillsätt buljongtärningarna, socker, vitpeppar och soja och blanda sedan i morötterna, vitkålen och glasnudlarna. Låt fräsa i 2-3 minuter, tills grönsakerna har mjuknat något. Låt fyllningen svalna. Ta ut några vårrullsblad ur paketet, några i taget, annars blir de för torra. Lägg en klick (ca en matsked) fyllning i ett av hörnen och vik degfliken över fyllningen. Vik över vänstra och högra fliken så att det täcker ordentligt, men inte går utanför på den motsatta sidan. Tryck ihop fyllningen och rulla ihop så hårt som möjligt. Fukta det sista hörnet med lite vatten och klistra ihop. Fritera vårrullarna i en medelstor kastrull halvfylld med olja (gärna rapsolja). Servera med sötsur sås och en sallad till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".