Henrik Lööv Köksmästare på Quality Spa & Resort Selma Lagerlöf

I Meny vecka 4 2006

Spamat från Sunne


Pilgrimsmusslor med tre olika marinader:
4 pilgrimsmusslor
2 tsk olivolja
4 blad finstrimlad ananassalvia
1 tsk rivet citronskal
1 tsk kapris

4 pilgrimsmusslor
1 tsk balsamicovinäger
1 tsk olivolja
1 skiva parmaskinka i 4 delar
torkad i ugn på 60º över natten

4 pilgrimsmusslor
2 tsk olivolja
1 tsk fintärnad plommontomat
4 finstrimlade basilikablad
8 ruccolablad till garnering

Blanda alla tre marinaderna och blanda runt med musslorna i var sin skål och låt stå över natten. Tag ur musslorna och låt dem rinna av. Grilla på grillen i 15 sekunder på varje sida och strö på lite flingsalt. Lägg upp på tallrik och garnera varje mussla med inslag av marinaden (citron, parma, chips, tomat).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".