Grillad ananas med lime- och kokoskesella

I Meny vecka 10 2006

400 g söt ananas

Ananasen, skalad och delad i 4 bitar med stocken i mitten borttagen, grillas på hög värme tills den har fått lite ränder.

2 dl kesella
½ dl limesaft och rivet skal
½ dl rostad kokos i torr panna
½ dl sockerlag med ½ dl söt soja
4 kulor vanlig vaniljglass

Blanda kesellan med lime och kokos. Lägg upp ananasen på tallrik och toppa med kesella. Gör en kula av glassen och ringla lite sojarippel över och servera. Gör ett chips av en ananasbit och toppa/strö med lite kokos över. Man gör ett chips genom att skiva en tunn bit av ananasen och torkar den i ugnen i 5 timmar på ca 50º. 
 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".