Glühwein

Goda kryddor och lite sötma i en vackert röd och varm dryck.

Till ca 1 liter:

1 vaniljstång
3 stjärnanis
½ tsk hela kardemummakärnor
1 kanelstång
1 bit pommeransskal
1 tsk kryddnejlikor
1 dl portvin
1 dl honung
1 flaska rött vin (75 cl)

Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna i en burk med lock och lägg även ner stången. Lägg i kryddorna och häll på portvinet. Skruva på locket och låt burken stå 1 till 2 dygn i rumstemperatur. Ta upp vaniljstången och sila bort kryddorna i ett kaffefilter. Blanda det kryddade portvinet med honung och rödvin i en kastrull. Värm försiktigt, inte över 60 grader.
Servera i små muggar eller glas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".