Matfrågan vecka 5

Vem är författaren?

Jag har till sist anlänt till Little Compton, och sitter i detta ögonblick i matsalen på Rose Garden Hotel och har nyligen avslutat min lunch. Utanför regnar det oavbrutet.
Rose Garden Hotel är utan tvekan hemtrevligt och bekvämt, även om det knappast kan kallas lyxigt, och man kan inte klaga på den extra kostnaden för inkvarteringen här. Hotellet ligger bekvämt placerat i ett hörn av bytorget och är ett ganska charmigt murgröneprytt hus som väl skulle kunna ta ett trettiotal gäster. Den ”matsal” där jag nu sitter är ett modernt annex byggt i anslutningtill huvudbyggnaden – ett stort, avlångt rum som karaktäriseras av rader av stora fönster på båda sidor. Åt ena hållet syns bytorget och åt den andra trädgården, vilken förmodligen har skänkt den här inrättningen dess namn. Trädgården, som verkar väl skyddad för blåst, är försedd med ett antal utplacerade bord och när vädret är tjänligt är det säkerligen ett mycket trivsamt ställe för måltider eller förfriskningar. Jag vet till och med att några gäster lite tidigare faktiskt påbörjade sin lunch därute, bara för att avbrytas av uppdykande stormmoln. När jag först visades in hit för någon timme sedan var personalen ivrigt sysselsatt med att duka av trädgårdsborden – medan de gäster som nyss hade suttit vid dem, bland annat en herre med servetten fortfarande instucken i skjortkragen, stod bredvid och såg ganska vilsna ut.

Rätt svar på förra veckans fråga: Eva Dahlgren

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 8 februari.        
Adressen är meny@sr.se  Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".