Jordärtskockssoppa med ravioli på bacon, getost samt päron

I Meny vecka 16 2005

Soppa
½ kg jordärtkocka
2  scharlottenlök
1 klyfta vitlök
½ liter grädde
½ liter vatten
1dl kyckling buljong
salt och peppar efter smak 

Skala och svetta jordärtskockerna och scharlottenlöken med vitlöken. Slå på vatten och kycklingbuljongen låt koka i ca 5 min. Häll sedan på grädde och koka tills jordärtskockerna blir mjuka. Mixa soppan och sila av den ner i en ny kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Ravioli
(använd wongtongdeg eller färska lasagneplattor

100 g getost
50 g bacon
2  päron
1 scharlottenlök

Smula getosten i en bunke. Skala och skär päronet och scharlottenlöken i små bitar. Lägg dom i getostbunken. Baconet strimlas och steks krispigt, häll av fettet och lägg även det i bunken. Smaka av med salt och peppar, blanda ordentligt. Gör små bollar av fyllningen. Lägg ut wongtongdegen på underdelen, blöt degen och ta ett nytt ark och fäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".