Rabarbermuffins med smak av kvanne

I Meny vecka 18 2006

2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 krm salt
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Brun Farin
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
2-3 dl tärnad rabarber + 2 msk finskuren kvanne 

Vispa ägg, mjölk och salt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen. Smält smöret och rör ner i smeten, vänd i rabarbern och kvannen. Fördela smeten i smorda muffinsformar, men fyll inte ända upp. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 20 minuter. Ät de ljumma överströdd med florsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".