Baconstekt grön sparris

I Meny vecka 21 2006

12 stjälkar grön sparris
12 skivor bacon
lite olivolja att steka i

Förväll sparrisstjälkarna i saltat vatten cirka 5 minuter. De ska behålla sin sprödhet. Kyl av snabbt i kallt vatten. Gör 4 knippen med 3 sparrisstjälkar i varje. Vira baconskivor runt om på nedre delen av stjälkarna. Ta fram en stekpanna, och stek sparrisen i lite olivolja, rulla gärna runt de så de blir brynta runt om.

Tomat- och olivvinägrett:
2 tomater (skållade och urkärnade)
1 färsk lök
2 msk hackade svarta kalamataoliver
2 msk hackad persilja
3 msk vitvinsvinäger
6 msk olivolja
salt och nymalen vitpeppar
2 msk rostade pinjenötter

Skär tomatköttet och löken i små tärningar. Blanda det hackade med oliverna, persiljan, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera denna matiga vinägrett tillsammans med den baconstekta sparrisen samt ett gott bröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".