Potatis- och vitlökskräm

I Meny vecka 25 2006

500 g skalade potatisar
2 vitlöksklyftor, eller flera
1 dl hackad persilja
2 äggulor
50 g smör
saft och rivet skal från 1 liten citron
150 g matlagningsyoghurt
salt och en nypa socker
1 dl god olivolja 

Koka potatisen i saltat vatten, häll av och låt den ånga av ordentligt. Pressa igenom en potatispress, tillsätt smöret, pressad vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulorna. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurten och sedan oljan undan för undan, ev. kan det behövas lite vatten om krämen känns alldeles för tjock. Tillsätt slutligen persiljan. Ställ svalt. Det går även att äta potatiskrämen varm! Gott är det om man vill ha en röksmak i krämen, ta då lite rökt torskrom och mosa ner i krämen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".