Snabba sommardesserter

I Meny vecka 26 2006

Grillad ananas:
Skala en ananas och skär i centimetertjocka skivor. Vänd dem i strösocker och låt dem stå framme. Grilla lätt på båda sidor. Servera med vaniljglass och hackade hasselnötter.

Hallondippsås:
1½ dl crème fraîche
1½ dl hallon, färska eller frysta
2 msk strösocker

Rör ihop hallon och crème fraiche. Tillsätt socker. Dippa med stavar av frukt, t.ex. äpplen och päron. Skaka äpplen och päron och skär dem i jämna och så långa stavar som möjligt. Doppa dem i dippen.

Vaniljglass med balsamicoreduktion:
1 dl balsamico
½ dl vatten
1 dl socker 

Blanda allt och låt koka i 20 minuter. Servera till vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".