Grillad gravad lax med grape- och avokadosallad

I Meny vecka 26 2006

Grava laxen:
600 g lax, 2 bitar
1½ dl socker
1½ dl salt
1 msk stött hel vitpeppar 

Blanda ihop allt. Lägg laxen och blandningen i en plastpåse. Låt stå kallt i ett dygn. Dela laxen i portionsbitar och grilla i 3-4 minuter. 

Grape- och avokadosallad:
2 huvuden av valfri sallad, gärna olika sorter
2 blodgrapefrukter
2 avokadon 

Plocka och skölj grönsalladen. Filéa grapefrukterna (spara kärnhusen). Skala och skiva dem. Pressa ner saften från grapefrukternas kärnhus i en skål, blanda med olivoljan, salta och peppra. Lägg salladen och den grillade laxen på en tallrik. Strö över grapefruktsfiléerna och avokadoskivorna. Rippla dressingen över tallriken och dekorera med dill.

Kokt färsk potatis smakar bra till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".