Blomkålssoppa med rökt lax

I Meny vecka 27 2006

4 port

400 g blomkål
2 hackade schalottenlökar
½ l kycklingbuljong (tärning går bra)
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
50 g smör
fint skuren körvel
salt, peppar 

Tillbehör:
100gr tärnad rökt lax
(som lunchrätt, servera gärna med ett par goda ostmackor)
 
Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk tillsammans med schalottenlöken, buljongen och grädden i ca 15 minuter. Mixa den slät och sila genom en finmaskig sil (valfritt). Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att tillsätta mjölk och smör. Vänd ner den hackade körveln, och den tärnade rökta laxen om man vill ha soppan lite matigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".