Rabarber- och jordgubbssoppa

I Meny vecka 27 2006

Perfekt sommardessert att avnjuta med våra underbara Öländska jordgubbar

4 port

8 dl rabarbersaft (utspädd)
1 urskrapad vaniljstång
3-4 skalade rabarberstjälkar
½ l Öländska jordgubbar
4 strimlade myntablad

Blanda rabarbersaft och vanilj i en kastrull. Skär rabarberstjälkarna i ca 8-10 cm långa stavar. Lägg dem i kastrullen och koka upp tills de är nästan mjuka. Lyft upp dem försiktigt och låt de svalna. Sila därefter lagen och kyl ner ordentligt. Skiva jordgubbarna och fördela dem och rabarberstavarna i djupa tallrikar. Slå över den iskalla lagen och toppa ev. med pepparmyntan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".