Matfrågan vecka 30

Vem är författaren?

De skålar för att vintermånaderna ska bli ”en ljus mörk årstid”. De sitter mitt emot varandra vid bordet, med vin­glasen i händerna. En kort tystnad inträder.

C.B:s blick faller plötsligt på Kevins underarmar som är blottade; egendomligt att hon aldrig ens tänkt närmare på dem förut. De små håren glänser inbjudande i det behagliga ljuset.

”Jävlar vilka snygga underarmar du har!” utbrister Ceci­lia Bartoli.

Det är då Kevin rodnar. Han tappar ansiktet. Han var inte beredd på detta.

Och det är när Kevin Spacy rodnar som Cecilia Bartoli äntligen känner upphetsningen som en stöt genom kroppen. En stark kättja som gör det

svårt att tänka på annat. Jag blir sittande och stirrar på honom och vill strunta i den goda maten. Han ska ligga bland de tappade faten på golvet i helgedomen och hans bröstkorg ska vara blottad och jag ska trycka mina hungriga läppar mot hans och han ska kvida, utom sig, och jag ska -

”Ja varsågod då, hoppas det ska smaka!” säger han. ”Jag tror den här rätten vinner på att ätas riktigt varm.”

Det är laxen och den ljuvliga thaicurrysåsen på det nougatbruna keramikfatet han menar. Två strån gräslök ligger korsade där som för att säga: här är det.

Jag skärper mig. Hjälp, varför blir jag upphetsad av att

han rodnar? Är det normalt?

Rätt svar på förra veckans fråga: Paul Auster


Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 2 augusti.         
Adressen är meny@sr.se  Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".