Belugalinser med majsblinier

Belugalinser:
2 dl torkade belugalinser
1 ark noriblad eller torkade kombualger eller algsalt
6 dl vatten
salt peppar
1 msk olivolja
rivet skal av 1 citron 

Majsblinier:
125 g majsmjöl av malgraden Amarillo(lite finare än mannagryn)
150 g vetemjöl
10 g gäst
2½ dl ljummen mjölk
2 äggulor
2 hårt vispade äggvitor
1dl lättöl
2 krm salt
smör         

Avslut:
1 dl crème fraiche
finhackad rödlök
5 cm finstrimlad purjolök
 
Skölj linserna ordentligt. Koka linserna i vattnet tillsammans med noribladen (eller algerna), i ca 20 minuter tills de är precis genomkokta och fortfarande har lite tuggmotstånd. Svalna av linserna och plocka bort noribladen (eller algerna). Smaka av linserna med olivolja, salt och peppar och det rivna citronskalet. Lös jästen i den ljumna mjölken, blanda med äggulorna, majsmjölet och vetemjölet. Låt dra i minst en timme i kyl. Tillsätt saltet och lättölen. Vänd försiktigt ned äggvitorna. Stek plättarna i en blinipanna. Det fungerar så klart att steka plättarna i en vanlig plättlagg också, men försök att göra dem så tjocka som möjligt. Servera linserna och blinierna med crème fraiche, löken och lite nymald vitpeppar.