Dukkah

2 msk gult senapsfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk kummin
1 krossad kanelstång
1 msk krossad stjärnanis
2 msk korianderfrö
3 msk sesamfrö, gärna oskalad
2 msk pinjenötter
1 msk grovmalen, turkisk paprika
1 msk olja                 
1 tsk flingsalt             

Poppa kryddorna i het panna och rör med sked, vänd hela tiden så att det icke bränns. I programmet serverar vi detta till Cecina, det ekrökta spanska oxköttet. Men denna   kryddblandning är egentligen avsedd att doppa bröd i. Jag brukar smaksätta fiskgrytor med denna blandning, vilket ger en underbar och annorlunda smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista