Sexköpande domare får tillbaka jobbet

Den skånska hovrättsdomare som fick sparken sedan han erkänt att han köpt sex på en bordell i Malmö får nu tillbaka sitt jobb. Det beslutade Malmö tingsrätt idag.

Domaren har genom sitt besök i en lokal där han visste att det erbjöds sexuella tjänster mot betalning visat ett dåligt omdöme, och förtroendet för honom som domare har skadats.  Det skriver tingsrätten i sin dom, men tillägger att det inte har kunnat bevisas att han gjorde något brottsligt på bordellen, och att det därför inte finns tillräckliga skäl för uppsägning.

Domaren erkände först att han hade köpt sex, men när statens ansvarnämnd beslutade att han skulle sägas upp från sitt arbete drog han tillbaka sitt erkännande och stämde sin arbetsgivare.

Arbetsgivarens ombud, chefsjuristen Karl Pfeifer, är besviken på tingsrättens dom.

– Tingsrätten har prövat en annan fråga än vad statens ansvarsnämnd hade att pröva när de avskedade den här personen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista