De flesta har fått strömmen tillbaka

De allra flesta som blev strömlösa under det blåsiga vädret på fredagen har nu fått tillbaka elen, men på lördagsmorgonen var fortfarande runt 180 av de hushåll som Eon levererar ström till utan el.

Som mest var 8000 hushåll utan el på fredagen under det blåsiga vädret, och då handlar det bara om de hushåll som är anslutna till Eon.

Fram till midnatt har elbolagets operatörer varit ute och arbetat med att ta bort träden som hamnat på elledningarna och orsakat strömavbrott för många. Vid sextiden på lördagsmorgonen började de igen, och Eons informationschef Tom Jansson hoppas att alla ska få sin ström tillbaka under förmiddagen.

De som ännu inte har det har troligen drabbats av att elledningen slagits av, säger han.

Fredagens vind ställde även till det i tågtrafiken, men nu flyter den på igen. Främst var det sträckan mellan Hässleholm och Kristianstad som drabbades, då ett träd föll på kontaktledningen. Tågen kunde inte köra och trafiken ersattes med bussar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".