Större delar av vraket har bärgats

I söndags bärgades de sista stora delarna av det flygplan som störtade i Falsterbokanalen. Man hittade också de besättningsmän som saknades. Däremot saknas ännu den svarta lådan.

- Vi plockade upp en del av en vinge och huvuddelen av mittpartiet, säger Jan Sjölin, regioninspektör hos kustbevakningen.

Man har också hittat samtliga kroppar efter besättningsmännen och de har nu förts till rättsläkarstationen i Lund för identifiering.

Däremot har man ännu inte hittat den svarta lådan, där piloternas samtal och planets fart, kurs och höjd ska ha registrerats. Idag kommer man att fortsätta leta efter den samt efter mindre flygplansdelar i vattnet.

Flera personer som befann sig på plats när olyckan inträffade har vittnat om att planet tappade en vinge före det störtade och det kan mycket väl stämma menar Jan Sjölin.

- Fortfarande kvarstår hypotesen att höger vinge skulle ha ramlat av. Det finns ingenting som tyder på något annat än att den hypotesen ska hålla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".