Hästägare anmälda för djurplågeri

Ägaren till de två hästar som man tvingades att avliva i går kväll anmäls nu för djurplågeri. De två hästarna hade ringats in av högvattnet på ett fält längs Lundåkrabukten. Distriktsveterinären Björn Lindulf kallades till platsen och var den som beslutade om avlivning.

Efter en undersökning i skenet av en ficklampa konstaterade Björn Lindulf att hästarna var bortom räddning. De var kraftigt nedkylda och stod huttrade. Det gick inte heller att föra bort dem från fältet eftersom det blivit apatiska av att stå så kallt i timmar i minusgrader.

Polisen hade fått uppgifter om hästarna redan halv fyra på eftermiddagen och räddningstjänsten hade kallats dit, men Björn Lindulf tror inte att hästarna hade kunnat räddas om de kommit dit en stund tidigare. Han säger att de måste ha stått i det bukhöga vattnet väldigt länge för att ha hamnat det tillstånden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista