50-tal IT-konsulter sökes till Malmö

Konsultföretaget Epsilon i Malmö, som ägs av IT-företagaren Dan Olofsson, kommer att nyanställa ett 50-tal personer i Västra hamnen i Malmö.

Epsilon var under två år börsnoterat, innan huvudägaren Dan Olofsson – mer känd som mannen bakom börsbolaget Sigma – år 2003 köpte ut det från börsen.

Bolaget är inriktat på avancerad teknik, men ska nu söka sig mer in på IT-området och söker därför totalt 200 IT-konsulter utöver de 850 anställda som idag finns på 25 ställen runt om i landet.

Mellan 50 och 60 av de nyanställda kommer att hamna i det så kallade Sigmahuset i Malmö hamn, där Epsilon idag har 100 anställda. Dessutom har bolaget totalt lika många anställda i Helsingborg och Hässleholm.

Vd Mats Boström säger att bolaget nu går för högtryck. Vinsten mer än fördubblades till 52 miljoner kronor under årets första nio månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista