Många chockade efter olycka

Chocken är stor dagen efter den svåra trafikolyckan utanför Svalöv som på fredagskvällen krävde fyra unga människors liv. Ett stort antal människor finns nu till hands för att ta hand om dem som behöver stöd.

Det handlar förstås om anhöriga till de omkomna, men också om räddnings- och ambulanspersonal som kom till olycksplatsen igår. De har mycket att bearbeta.

- Från början när vi kom dit hade vi svårt att se hur många som fanns i bilen. Det var frustrerande och det var mycket kämpigt, säger Carl Albert Andersén från räddningstjänsten i Svalöv, som var först på plats.

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som olyckan inträffade. Minibussen, som de fem ungdomarna mellan 13 och 19 år färdades i, krockade av okänd anledning med en linjebuss. Den stora bussen hade inga passagerare. Föraren skadades inte fysiskt vid olyckan, men chockades svårt.

Tre av de omkomna, två flickor och en pojke, dog förmodligen direkt, den fjärde, en flicka, dog på väg till sjukhuset. Pojken som överlevde opererades under natten på universitetssjukhuset i Lund.

Svalöv och Landskrona kommuner har beslutat att de skolor där de omkomna ungdomarna gick kommer att hålla minnesstunder på måndag.

- Det är klart att en sån här olycka sätter sin prägel på skolorna där de här barnen har gått. Det kommer säkert att vara lite dämpat några dagar, säger Lars Wästberg, socialchef i Svalövs kommun.