5-åring krockade med bil

En bilfärd med en 5-åring bakom ratten slutade på lördagseftermiddagen i en lyktstolpe i Malmö. Den unge föraren, som själv tagit bilnycklarna, fick näsblod.

5-åringen var på besök hos släktingar i Malmö när han skulle följa efter en något äldre kusin som åkt till affären för att handla. Han tog bilnycklarna, som hängde på en krok hos släktingen, och tog med sig sin ett år yngre bror och en kusin, som också var fyra år.

- Sen tog de bilen och färdades på en gångbana längs med Hårds väg. När de sedan kommer ut på Västra Kattarpsvägen krockar de med en lyktstolpe, berättar Anders Telsing, länsvakthavande befäl på polisen.

Enligt vittnen ska 5-åringen ha kört i ungefär 50 kilometer i timmen på gångbanan och flera personer ska ha fått hoppa åt sidan för att inte bli påkörda. Ärendet kommer att behandlas av polisen, men 5-åringen är ju långt ifrån straffmyndig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".