Resenärer i Skåne får tycka till

Allt fler åker kollektivtrafik i Skåne. Det gör att vissa bussar och tåg är hårt belastade. Under november kommer Skånetrafiken därför att möta resenärer i Kristianstad, Malmö och Helsingborg för att informera och få synpunkter om hur man kan förbättra kollektivtrafiken.

- Jag tycker att de ska sätta in större bussar så att alla får plats. Som det är nu är det inte alltid så, säger Ikraam Muhamed från Kristianstad.

En av de sträckorna som har blivit särskilt belastad är SkåneExpressen mellan Kristianstad och Malmö. Resandet här har hittills i år ökat med ungefär 20 procent jämfört med samma tid förra året.

Men även resandet med stadsbusstrafiken i bland annat Kristianstad har ökat. Detta gör att Skånetrafiken successivt kommer att sätta in fler bussar med fler sittplatser i Kristianstad. I Malmö kommer man satsa på att ha fler övervakningskameror på bussar för att öka säkerheten.

Ett annat önskemål som de resenärer som Sveriges Radio talat med har är att bussarna ska bli bättre på att hålla tiderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".