Vanligare med engelska i förskolan

Allt fler skolor runtom i Skåne börjar nu lära ut engelska till barn som går i förskoleklass. Österportskolan i Malmö är en av dem och där går Sara Beliciu som är 6 år.

-One, two, three, four, five, six, räknar Sara Beliciu som tycker att det är bra att få lära sig engelska.

Och det tycker hennes mamma Elina Beliciu också.

- Jag tycker det är jättebra för hennes framtid att kunna klara sig lite på engelska.

Att låta barnen börja lära sig engelska när de är sex år verkar vara något som många tycker är bra. Och förskolläraren Nina Wadmark är alltså numera inte bara förskollärare utan även engelsklärare. Men hon är noga med att betona att det ska vara kravlöst och kul för barnen.

- Vi gör så här att det kommer en handdocka, i form av en fågel, han heter Edward och när han kommer så presenterar han en sång och ett ord för barnen.

- Du tycker inte att de är för unga för att lära sig engelska?

- Kanske, men ändå så kan de redan så mycket ord och har redan så mycket engelska runt sig hela tiden så att det är både för- och nackdelar. Det är ju inget krav att barnen ska kunna utan de ska tycka att det är kul, säger Nina Wadmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".