Fyra personer omkom när den minibuss de färdades i krockade med en linjebuss utan passagerare utanför Svalöv på fredagskvällen. Foto: Patrick Persson/SCANPIX

Minnesstunder på Svalövsskolor

Under måndagsmorgonen har i skolorna i Svalöv haft samlingar för att minnas och sörja de fyra ungdomar som omkom i en svår bilolycka i fredags.

På en av kommunens 7-9 skolor, Linåkersskolan, möts eleverna på måndagen med stillsam musik och skolan har också avsatt personal för att eleverna skall kunna prata.

– Det arbetslag som är berört kommer att mötas i aulan för att minnas och hedra den avlidne eleven och de andra, säger Kerstin Lingebrant, kultur- och utbildningschef i Svalöv.

I de andra arbetslagen börjar man i mentorsgrupper för att det skall finnas möjlighet för alla att prata om tankar och funderingar. I kommunens F-6 skolor kommer det också att finnas möjlighet för barnen att prata och ta upp funderingar.

– Är det små barn handlar det mycket om att lyssna på deras funderingar. När det gäller elever i årskurs 7-9 har de också mycket funderingar men de behöver tid och lite struktur och lugn och ro med vuxna runt om sig, säger Kerstin Lingebrant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista