Kortliga sprängd efter polissamarbete

Skånepolisen har hjälpt den danska polisen att komma åt en kontokortsliga i Malmö.

Ligan har använt utrustning på kortläsare för att kopiera människors bank- och betalkort, något man brukar kalla för skimming.

– Vi fick en begäran från den danska polisen i tordags om att vara med vid husrannsakan på två hotellrum i Malmö, säger Tony Pallon, utredningsledare i Sverige.

Då hade dansk polis sedan tidigare gripit fem personer i Danmark, misstänkta för att ha hanterat så kallad skimmingutrustning.

Senare häktades fyra av de fem personerna. Vid polisens tillslag i Malmö fanns dessutom en 34-årig man från Stockholmstrakten på ett av de två hotellrummen. Även han har häktats och kommer troligen att begäras utlämnad till Danmark.

– Det kan bli ganska illa. Polisen har ju hittat utrustning på hans rum, utrustning som han påstår att han inte känner till och det är inte så lyckat, säger 34-årigens advokat, Stig Barrdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".