Två kvinnor våldtagna i Kristianstad

Två kvinnor våldtogs i Kristianstad på tisdagskvällen. En 16-åring våldtogs av en grupp män vid Resecentrum och bara en halvtimme senare blev en 15-årig flicka våldtagen av en ensam gärningsman i Tivoliparken. 

– Det har skett förhör med flickorna, som förstås inte mår bra. De har besökt sjukhus, men finns nu hemma hos sina respektive familjer, säger Hans Nilsson, länsvakthavande vid Skånepolisen.

Polisen har säkrat en del spår vid de båda brottsplatserna och enligt Hans Nilsson så har man gott hopp om att hitta gärningsmännen. Han tror däremot inte att de båda händelserna har något med varandra att göra.

– Som vi ser det i nuläget finns det inga samband mellan de här händelserna, säger Hans Nilsson.

Nattens två våldtäkter i centrala Kristianstad skapar oro bland kvinnor i staden.

– Det är väldigt obehagligt, usch, det känns jätteobehagligt, man känner sig inte säker, säger Maria Thuresson och hennes kompis Matilda Åberg håller med.

– Det är jättehemskt att det överhuvudtaget förekommer, speciellt så tidigt på kvällen, säger hon.

Någon gång vid 18-19-tiden våldtogs en 16-årig flicka av en grupp män vid Resecentrum i Kristianstad. Bara en dryg timme senare blev en 15-årig flicka våldtagen av en ensam man i Tivoliparken.

Polisen ser i nuläget inget samband mellan våldtäkterna. Man har säkrat vissa spår framför allt när det gäller den som ägde rum i Tivoliparken. Men ingen person är ännu gripen.

Att en av våldtäkterna kunde äga rum vid resecentrum i Kristianstad under en tid då många pendlar förvånar personalen på Pressbyrån och Skånetrafikens kontor. Även Maria Thuresson som ofta pendlar, tycker det konstigt att ingen kunde förhindra våldtäkten och hoppas att folk i fortsättningen är mer vaksamma.

– Att man är uppmärksam och tittar sig omkring och skulle man se något som verkar lite suspekt får man väl hålla ögonen öppna lite extra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".