Dödsskjutning skedde inne i bilen

Den 25-årige man som sköts till döds i en bil i Malmö den 20 oktober, blev inte skjuten genom bilens vindruta utan från bilens baksäte. Det framgår av den tekniska undersökningen av bilen som gjorts.

– Det har avlossats ett skott inne i bilen som passerat genom passagerarstolen till höger, genom offret och ut från bilen genom vindrutan, berättar kammaråklagare Lars Morand som är förundersökningsledare.

En 33 årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet men han nekar till anklagelserna om mord alternativt grovt vållande till annans död.

Ytterligare två personer en 22-åring och en 25-åring har figurerat i utredningen. Båda har suttit häktade men har sedan släppts på fri fot men de är fortfarande intressanta i utredningen.

– Man kan säga så här, de är inte avförda från förundersökningen, säger kammaråklagare Lars Morand.

Polisen har ännu inte funnit något vapen och inte heller funnit något motiv till mordet. Utredningen fortsätter nu med fortsatta förhör.

Kammaråklagare Lars Morand hoppas kunna väcka åtal i målet den 24 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".