Refug i Veberöd skapar bullerproblem

På Dörrödsvägen i Veberöd har trafiken sedan många år ständigt ökat, med höga hastigheter, buller och avgaser som följd. I somras byggde slutligen Vägverket om för att sänka hastigheterna och öka trafiksäkerheten, men konsekvensen blev förödande för de boende.

Anita och Bengt Bengtssons hus i Veberöd skakar varje gång en bil kör förbi.

– Det är som dunsar, som smällar, som åskmuller. Inomhus är det också rent förfärligt, och utomhus ska vi inte tala om – terrassen kan vi inte sitta på längre, berättar de.

Refugen som Vägverket byggde upp precis utanför Anita och Bengt Bengtssons hus är kantad med kullersten för att bilisterna ska tvingas sakta ner och snirkla sig förbi, men det gör de inte. De kör istället rakt igenom, och det dubbla, dunkande ljudet av däck som slår mot gatsten är öronbedövande.

Anita och Bengt Bengtsson vill nu att Vägverket tar bort kantstenarna och lägger asfalt istället.

Bengt Oskarsson, som har bullret från refugen fyra meter från sovrumsfönstret, kan inte se någon förbättring av trafiksäkerheten.

– De kör minst lika fort nu som de gjorde tidigare. Jag kan inte se att något har blivit bättre, utan allt har blivit sämre, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".