Arkiv: Swedish Meats anläggning i Kristianstad

Facket välkomnar ny slakterikoncern

Storaffären, där finska HK Ruokatalo köper upp Swedish Meats, innebär inga förändringar för de redan fattade nedläggningsbesluten.

Men facket är ändå försiktigt positivt.

I Kävlinge, där verksamheten skall läggas ner om två år, har man haft förhoppningar om att en ny nötslaktsanläggning skall förläggas på orten. 

Fortfarande aktuellt
Roland Sandgren, klubbordförande, fackförbundet Livs på Kävlingeanläggningen tror att det fortfarande kan vara aktuellt även efter sammanslagningen med det finska bolaget.

– Med den framtidsutsikten och de inriktningsbesluten vi har med nerläggning kan det inte vara mer negativt än det. Förhoppningsvis kan det vara lite positivt, resonerar Roland Sandgren.

Facket nöjt
Livsmedelsarbetareförbundets ordförande centralt, Hans-Olof Nilsson är nöjd med att Swedish Meats valde att gå ihop med HK Ruokatalo.

Bästa alternativet
Han anser att det i alla fall var bättre än alternativet, en sammanslagning med danska köttjätten Danish Crown. Danskarna har nämligen nyligen investerat i ett nytt jätteslakteri som inte går för fullt.

Åsikerna går isär
Hade de tagit över skulle säkert skånska köttdjur ha hamnat där i stället för i de skånska slakterierna, tror Hans Olof Nilsson. Men Roland Sandgren i Kävlinge är inte lika säker som sin ordförande.

– Jag är inte negativ till affären, det är säkert bra för svenskt livsmedelindustri, även om man kanske inte har valt den bästa samarbetspartnern när det gäller storlek, säger Roland Sandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista