Unity Line provkörde skånska hamnar

Inom kort avgör det polska rederiet Unity Line vilken av hamnarna Trelleborg eller Ystad som man ska välja att trafikera i framtiden. Inför beslutet provanlade rederiet på fredagen de båda hamnarna med sin nyinköpta färja Galileusz.

– Vår generaldirektör har beställt två jättefärjor som kommer att levereras inom ett par år och han vill utvärdera möjligheterna för den framtida trafikstrukturen, berättar rederiets svenska ombud, Lars-Olof Forsberg.

Under förmiddagen testkördes hamnen i Trelleborg.

– Det gick alldeles utmärkt och Trelleborg är ju också ett alternativ till trafik till Polen som Ystad har varit i många år, dessutom finns även Malmö med i bilden på sitt sätt

Inom kort beslutar Unity Line vilken rutt den nyinköpta storfärjan Galileusz skall trafikera, Ystad-Świnoujście eller Trelleborg-Świnoujście. Rederiet har tidigare alltid trafikerat Ystad men på senare tid har Trelleborg blivit allt mer intresant.

– Det hör samman med att våra kunder har ställt frågor om det finns möjlighter att diffrentiera trafiken, vi har även gjort en enkät för att kolla upp det hela och lämnat en rapport till vår chef i Polen som inom kort tar ställning till hur han vill forma trafiken, säger Lars-Olof Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".