Öresundsbron informerar om danska jobb

För att få fler personer att pendla över bron satsar nu Öresundsbron på att hjälpa svenskar att hitta jobb i Danmark. Bland annat startas en ny hemsida som ska inspirera svenskar att söka jobb på andra sidan sundet.

Nu satsar Öresundsbron på att fungera som en sorts arbetsförmedlare för att få fler människor att förflytta sig över bron. Tidigare i år gjorde man stora satsningar på att försöka få danskar till att köpa hus och bosätta sig i Sverige. Och nu är det alltså dags att försöka få svenskarna att börja arbeta på andra sidan sundet.

Jacob Westergård, marknadsdirektör på Öresundsbron, menar att det finns runt hundra tusen lediga jobb i Danmark och på den nystartade hemsidan står klart och tydligt uppradat vilka fördelar svenskar kan ha av att jobba i Danmark. Samtidigt hymlar han inte med vad bron skulle vinna på det hela, nämligen att tjäna mer pengar på alla pendlare.

- Det är klart. Det är vårt syfte. Ju mer integrerad Öresundsregion ju mer trafik ger det oss, säger Jacob Westergård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".