Knarkliga sprängd i Helsingborg

Sex personer sitter gripna, misstänkta för grovt narkotikabrott efter att ha smugglat in stora mängder in i Sverige. Det var under lördagen som polis från Halland och Skåne, kustbevakningen och nationella insatsstyrkan slog till mot ligan i Domsten.

Hallandspolisens narkotikarotel som har spanat efter den här gruppen ledde insatsen som började natten mot lördagen. Spaningarna har pågått en längre tid.

- Med de styrkor vi hade på plats förstår ju var och en att det inte var någonting som trummades ihop på fredagseftermiddagen, säger Christer Harplinger som är informationschef vid Hallandspolisen.

I övrigt är polisen förtegen. Hur länge man har arbetat med fallet, vilka personerna är, eller hur omfattande smugglingen var vill de inte gå in på, annat än att det är ”en större mängd narkotika” som har förts in sjövägen till Sverige.

- Detta är vad vi har valt att gå ut med nu för att inte försvåra utredningsarbetet, säger Harplinger. Men man vet ju att större insatser ger stora utredningar och många ringar på vattnet. Och vad det här kan leda till återstår att se. Närmast handlar det om att binda de här sex personerna till de brott man har konstaterat.

Åklagaren kommer att göra sin häktningsframställan till tingsrätten i Halmstad på måndag eller tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".