Nytt arbetssätt ska korta väntetiderna

Universitetssjukhuset i Lund ska nu effektivisera verksamheten. Med det nya arbetssättet ska patienterna få bättre sjukvård och personalen en trivsammare arbetsplats.

– Som vi är organiserade idag så har vi samlat all operation på en enhet, all röntgen på en enhet, och det innebär att patienterna skickas från kö till kö, berättar Magnus Lord, strategichef på Lunds universitetssjukhus.

På det här sättet kan en utredning, som egentligen skulle kunna gå ganska snabbt, ta upp till en månad.

– Vad vi gör nu är att bygga snabba flöden, där vi samlar de specialister som behövs för att göra utredningen klar första gången vi träffar patienten, fortsätter Magnus Lord.

Patienterna ska alltså slippa slussas runt, och den totala väntetiden ska bli kortare. Även för personalen innebär det nya arbetssättet förändringar. Nu ska de själva få vara med och utveckla sitt sätt att arbeta.

– De är experterna och kan försöka varje dag att arbeta lite smartare och ta bort sådant som stört dem i många års tid, säger Magnus Lord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".