Få parkeringar leder till lagbrott

En ny lag har gjort att antalet parkeringsplatser för lastbilschaufförer som kommer med färjan till Trelleborg har minskat radikalt. Nattetid behöver de sin vila, men många bryter mot lagen och kör vidare när det inte finns någon plats att stå på.

- Där är fullt på alla parkeringsplatser och utmed vägarna här och det är svårt att bara ta sig fram. Ibland skippar man sin vila då man inte hittar något plats att ställa sig på, säger lastbilschauffören Bertil Forslund, som ofta kör via hamnen i Trelleborg.

Lastbilschaufförer får inte köra för många timmar i sträck utan att vila och kvälls- och nattetid stannar många till vid hamnen i Trelleborg för att sova innan eller efter de åker med färjan. Men de nya terrorlagarna har gjort att hamnarna tvingas hägna in stora delar av sina områden och därmed har många parkeringsplatser för lastbilar försvunnit, men nu lovar hamnledningen i Trelleborg nya parkeringsplatser.

- Vi ska hjälpa dem med en säkerhetsparkering som vi ska färdigställa nu, säger Jim Leveau som är trafik- och säkerhetsansvarig för Trelleborgs hamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".