Trelleborg planerar lastbilscenter

Trelleborgs kommun planerar att bygga ett stort truckcenter där man ska ta emot den ökande lastbilstrafiken. Idag är det ett stort problem att det inte finns några parkeringsplatser vid färjorna i Trelleborg.

– Vi behöver ett ställe där chaufförerna kan vila, tanka, få service och lämna bilarna, säger, Sten Björk (s), ordförande i Trelleborgs miljönämnd.

Bristen på parkeringsplatser vid färjeterminalen i Trelleborg har orsakat problem för lastbilschaufförer som får långa avstånd till närmaste parkering och därför tvingas bryta mot kör- och vilotidsreglerna.

Det nya truckcentret kommer inte heller att ligga precis vid färjorna utan mellan E6:an och väg 108, cirka 8 kilometer från färjorna. Men körsträckan blir kort menar Sten Björk.

Hur mycket det här kommer att kosta är oklart. Men Sten Björk tror att truckcentret kan få fler att resa via Trelleborg och då får man in mer pengar. Och ökar trafiken ökar också behovet av ett truckcenter. Det dröjer ett par år innan det blir verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".