Två gripna för skolbråk i Tomelilla

På fredagen greps två personer på Kastanjeskolan i Tomelilla misstänkta för misshandel och olaga hot. Under veckan har polisen ryckt ut till högstadieskolan tre gånger.

Enligt lärare, rektor och elever är det bara ett fåtal av de 540 eleverna som bråkar. Ett tiotal elever ur två grupper som inte tycker om varandra bråkar och slåss med varandra.

– Här har varit mycket poliser på skolan. Det känns inte så tryggt, men det är mest efter skolan, säger de.

Enligt lärare tar ungdomarna med sig konflikterna från helgkvällarna på stan som de senaste månaderna varit ganska bråkiga. För att komma tillrätta med problemet på skoltid ska lärarna sätta sig ner med ungdomarna för att diskutera de båda grupperna. Lärarna och arbetslagledarna Mats Svensson och Stina Gustafsson kommer att ingå i de diskussionerna.

– Vi väntar att något gott ska komma ur mötena. Men det kan ta tid att få alla att visa tolerans för varandras olika sätt att leva, säger de.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".