Moderatpolitiker förfalskade studieintyg

Den moderate kommunfullmäktigeledamoten i Burlöv, Stefan Augustin, har fått sparken från sitt jobb som lärare, efter att han förfalskat ett examensbevis. Moderaterna i Burlöv överväger nu på vad det här får för konsekvenser för Augustin i politiken.

– Jag blev ju chockad igår, när jag fick veta det, och sedan blir man ju bestört och ledsen, säger Marianne Dahlgren, ordförande för moderaterna i Burlövs kommun.

Stefan Augustin arbetade som lärare på en skola i Höör, och det var när skolledningen ville kontrollera lärarnas kunskaper, som han lämnade in ett examensintyg från lärarprogrammet i Karlstad.

Eftersom intyget bland annat innehöll stavfel, så blev skolledningen misstänksam och kontaktade universitetet i Karlstad. Då visade det sig att Stefan Augustin aldrig ens påbörjat några lärarstudier, och i onsdags fick han därför sparken från sitt jobb på skolan i Höör.

Vilka konsekvenser det här kan få för hans politiska karriär är ännu inte bestämt, menar Marianne Dahlgren.

– Vi måste först och främst försöka få tag i killen och prata med honom. Stämmer uppgifterna så kommer han inte att tilldelas några uppdrag, säger hon.

P4 Radio Malmöhus har inte lyckats nå Stefan Augustin för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".