Koppar för 15 miljoner stals i natt

Natten till måndagen stals koppar till ett värde av 10 till 15 miljoner från ett företag i Billeberga utanför Landskrona. På måndagsmorgonen sökte ett stort antal poliser efter gärningsmännen.

Vid halvfyra-tiden på måndagsmorgonen fick polisen ett larm från en person som sa att det inte såg ut som vanligt vid det aktuella företaget.

Polisen åkte dit och konstaterade att inbrottstjuvar varit i farten. Sex polispatruller, varav en hundpatrull, skickades till platsen. Det konstaterades att tjuvarna lämnat företaget i en lastbil.

Vid sex-tiden på måndagsmorgonen hade ännu ingen gripits för stölden. Under senare tid har kopparstölder blivit allt vanligare.

- Det rör sig om cirka 40 stora kabeltrummor med 300 kilo koppar på varje trumma. Vad jag vet är det den största stulna volymen vid ett tillfälle, säger Claes Schlyter, koncernsäkerhetschef på Eon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".