Landskronatreklövern presenterar laguppställningen

Den så kallade treklövern, folkpartiet, moderaterna och miljöpartiet i Landskrona har nu avslöjat vilka som ska bli ordförande i de olika nämndernas.

– Vi har varit ganska öppna i vårt parti och försökt få in personer som inte har tillbringat hela sitt liv i den politiska sfären. De andra partierna har gjort likadant, säger Torkild Strandberg (fp), ordförande i kommunstyrelsen.

Gerd Bernström gör comeback i landskronapolitiken. Hon var moderat ledamot i Byggnadsnämnden 1977 till 1978, och kommunstyrelsens ordförande1991 till1994.

Då sa hon att hon skulle lägga av med politiken. Nu är hon tillbaka, den här gången som folkpartist och ordförande i byggnadsnämnden.

Moderaterna har haft en del inre stridigheter på senare tid. Något som har försvårat samarbetet med de övriga partierna. Idag blev det också klart att moderaternas ordförande slutar på grund av personliga skäl.

– Nu har vi en stor samsyn på vilken kurs vi ska styra in Landskrona, säger Torkild Strandberg (fp), ordförande i kommunstyrelsen.