Handbollsspelare från Ystad tog kokain

Handbollsklubben IFK Ystads Alexander Hansen riskerar nu två års avstängning för dopning efter det att han testats positiv för kokain.

Enligt Hansen själv var det under en festkväll i augusti som han förlorade omdömet och tog kokain, och dopningskontrollen gjordes i samband med en träningsturnering dagarna efter.

– Jag har varit fri från det i fyra år och fick ett återfall i somras. Det är väldigt beklagligt och går inte att försvara på något vis, säger en ångerfull Alexander Hansen.

– Det är för honom en djupt personlig tragedi. Från klubbens sida tar vi naturligtvis starkt avstånd från gärningen och vill inte på något vis förknippas med droger, säger Hans Hultén, ordförande i IKF Ystad.

Det är nu upp till Svenska handbollsförbundet att avgöra vad Alexander Hansen ska få för straff. Det kan handla om avstängning i upp till två år, men själv vill han fortsätta spela så fort som möjligt.

– Självklart vill jag det, men som det känns nu måste jag ta tag i en del saker och få allt att fungera igen, säger Alexander Hansen.