Inget mer spel på Olympia i år

Det blir ingen historisk avslutning på Olympias snart 100-åriga gräsmatta i helgen.

Regnet har förstört gräset och trots försök har det inte gått att få planen spelbar till Helsingborgs match mot norska Brann i Royal League på söndag.

– Det ser väl mer ut som ett slagfält än en fotbollsplan efter gårdagens match. Kommunen har försökt köra ut med en traktor men den fastnade så det blir nog inte mycket mer spelat här i år, säger Paul Myllenberg, klubbdirektör, Helsingborgs IF.

Biljetter återköps
Den sista tidens regn och torsdagens match har förstört planen som idag mest liknar en leråker. Det lutar nu åt att matchen mot Brann på söndag kommer att spelas på Österås IP i Hässleholm. Så de som köpt biljetter i tron om att få se matchen på Olympia får alltså tänka om.

– De biljetterna kommer att gå tillbaka sedan låter vi IFK Hässleholm ta ansvaret för biljettförsäljningen där, säger klubbdirektör, Paul Myllenberg

Biljetterna till Österås IP kommer vara billigare. Redan inköpta matchbiljetter kommer att gälla och mellanskillnaden på priset kommer att återbetalas.

Ombyggnad på gång
Redan på måndag nästa vecka startar den planerade ombyggnaden av Olympia. Bland annat skall värmeslingor och ett nytt dräneringssystem installeras i planen. Men frågan är om svenska fotbollsplaner klarar spel så sent på säsongen.

– Vi måste helt enkelt skaffa den standarden som behövs för att spela den här årstiden, säger Paul Myllenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".