Kvällstrafiken till Oxie kan dras in igen. Foto: Kasper Dudzik

Kvällsbussar till Oxie kan dras in

Skånetrafiken och Connex i Malmö hotar nu att dra in all kvällstrafik till Oxie om bussarna drabbas av fler sabotage.

I onsdagskväll sköt någon ett skott mot en av bussarna i Oxie, ingen person kom till skada, men Connex ser allvarligt på händelsen.

– Det är viktigt för våra resenärer och våra förares säkerhet och trygghet att sådant här inte händer, det får absolut inte hända, säger Staffan Kromnow, biträdande enhetschef på Connex i Malmö.

Connex som kör bussarna på entreprenad åt Skånetrafiken har nu kommit överens att dra in all kvällstrafik till och från Oxie om något mer händer.

Fler linjer drabbade
Problemen med sabotage och stenkastning har även drabbat andra busslinjer. Förra hösten valde Skånetrafiken att korta ner turerna och inte köra hela vägen efter klockan 21 på kvällen på turerna ut till Bunkeflostrand/Klagshamn och till Kroksbäck.

Bättre efter åtgärder
Bussarna till Oxie har dragits in, det var förra sommaren efter en rad stenkastningar mot bussarna. Men efter det blev det bättre.

– Det har varit väldigt lugnt, vi var ute och pratade i skolorna efter det fungerade det jättebra, säger Staffan Kromnow.

Det är fortfarande oklart vem som låg bakom skottlossningen mot oxiebussen i veckan men Staffan Kromnow tycker att det ligger nära tillhands att tro att det är elever även den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".