Bespottade flickor strejkar

Alla flickor i en åttondeklass på Gustav Adolfskolan i Landskrona skolstrejkar från och med onsdagen. Det är sammanlagt nio flickor som fått nog av långvariga trakasserier från några pojkar i klassen. Droppen kom när pojkarna spottade på dem i tisdags.

– Enligt svensk lag så måste man gå i skolan. Men på ingen arbetsplats i Sverige skulle man acceptera att utsättas för den behandlingen, säger Torkild Strandberg (fp), blivande ordförande i kommunstyrelsen i Landskrona.

I eftermiddag möter han skolans rektor och lärare för att diskutera situationen.

Enligt rektorn på skolan så har det funnits problem i klassen länge och det har inte blivit bättre, trots många samtal med både föräldrar och elever.

Och det har stormat kring Gustav Adolfskolan den sista tiden. I förra veckan blev ledningen lovad mer resurser efter att en lärare blivit misshandlad av elever, men Torkild Strandberg är inte säker på att det verkligen är den bästa lösningen.

– Jag tror inte att det är en universallösning.  Det är lika viktigt att gå igenom de resurser som finns och ställer krav på att de fungerar. De vuxna och lärarkåren måste få befogenhet att visa att man menar allvar när man säger till en elev, säger Torkild Strandberg (fp).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".