Kraven skärps på utbyggnad av E6

Kraven på att E6 mellan Vellinge och Trelleborg ska byggs om blir allt starkare. På torsdagskvällen samlades runt 150 upprörda Trelleborgare på Söderslättsgymnasiet för att lyssna på vad både politiker och Vägverket har att säga om planerna för vägen.

– Folk kör som galningar, och även om man kör riktigt själv kan man möta vilken galning som helst på fel sida vägen, säger Bill Eriksson, en av dem som var på plats på mötet.

Att E6 ska byggas ut till motorväg är bestämt sedan länge, men när det kan ske är oklart. Regeringen har än så länge inte tagit något beslut i frågan, men tills dess att en utbyggnad blir verklighet är det många som kräver åtgärder för att göra vägen säkrare under tiden.

Förslag har kommit om bland annat omkörningsförbud, sänkt hastighet, mitträcken och så vidare, men något sådant kunde Vägverket inte lova.

Politikerna i Trelleborg vill ha besked om när E6 kan byggas om till motorväg, och skulle inte regeringen vara villig att betala för ett vägbygge så finns det andra alternativ, berättar moderaten Ulf Bingsgård, som är tillträdande kommunalråd i Trelleborg.

– Ett alternativ skulle kunna vara att till exempel Trelleborgs hamn skulle kunna förskottera en del av utbyggnaden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".